Nyári felkészítő kurzus a 2024. októberi vizsgára

A kurzusra a jelentkezés elindult, várok minden diákot sok szeretettel!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szervezek az őszi kémiaérettségire felkészítőt.  A nyár folyamán egy olyan - alapvetően feladatmegoldásra koncentráló - kurzuson vehetsz részt, ahol az elméleti és számolási anyagot egyaránt közösen átvesszük, rendszerezzük és végigvesszük az egyes témakörök típuspéldáit illetve megtanítalak arra, hogyan kell komplex, átfogó ismereteket igénylő példákkal megküzdeni. A cél, hogy mire eljutsz az érettségi vizsgáig, ne érjenek meglepetések, hanem minden feladatra "régi ismerősként" tekinthess.  

Érdemes tovább olvasnod, ha:

 • Szükséged lenne egy alapos, rendszerező összefoglalásra az emelt érettségihez.
 • Úgy érzed, hogy sehogy sem akar összeállni a kémia.
 • Szeretnél jól szervezetten, tudatos időbeosztással készülni a vizsgára.
 • Pontosan azt akarod megtanulni, amit az érettségin számon fognak kérni.
 • Szeretnél pörgős órákon, feladatmegoldási készségek fejlesztésére koncentrálva készülni.
 • Szeretnél általános gondolkodási módszereket, trükköket tanulni, amik segíthetnek a vizsgán
 • Komplett elméleti és számolási anyag minden részletét tartalmazó jegyzetből, számolási példatárból és ezekhez kapcsolódó videóanyagból készülni
 • Esetleg csak később tervezel érettségizni, de szeretnél már nyáron egy összefoglaló képet kapni a kémiáról

A legfontosabb információk a tanfolyamomról:

 • A tanfolyam formája: online, Zoom felületen. 
 • A kurzus összesen 80 tanórás lesz, hetente 2 x 120 perces alkalmak lesznek hétfő délután és csütörtök délután 17:00-19:15 között (összesen hetente 240 perc + 2 x 15 perc szünet). 15 alkalommal fogunk találkozni összesen.
 • Az első alkalom időpontja: 2024. július 8. 17:00 (hétfő)
 • A tanfolyam díja július 2-ig jelentkezés esetén 72000 Ft (900 Ft/tanóra). Későbbi jelentkezés esetén 80000 Ft.
 • Tudom, hogy sokak jelentkezése a ponthatároktól és az érettségi eredménytől függ. Ezért az első három héten minden jelentkező díjmentesen részt vehet. Azoknak, akik szeretnék folytatni a kurzust, csak a ponthatárok kihirdetése után (tehát július végén) kell majd rendezni a kurzus díját.  
 • A kurzus során elméleti és számolási feladatmegoldásra koncentrálunk, de ennek kapcsán a teljes elméleti és számolási anyagot átvesszük és rendszerezzük. Emellett minden órán jutni fog idő a diákok részéről felmerülő kérdések átbeszélésére, konzultációra.
 • Az órákról felvétel fog készülni, tehát egy esetleges hiányzás esetén sem maradsz le.

Ha már ennyi alapján tudod, hogy jelentkezni szeretnél, az oldal alján találod a jelentkezési űrlapot. Az alábbiakban részletesen írok arról, mire számíthatsz a kurzuson, én mindenképp ajánlom, hogy olvasd végig. Akkor is, ha biztos vagy abban, hogy szeretnél jelentkezni.

Kinek érdemes jelentkeznie a felkészítőre?

A tanfolyamomat mindenkinek tudom ajánlani, aki 2024. októberében szeretne érettségizni és ehhez rendszerező összefoglalást szeretne kapni. Emellett várom szeretettel azokat is, akik csak későbbi időpontban szeretnének kémiából vizsgázni. Akkor is jelentkezz nyugodtan, hogy ha úgy érzed, komoly lyukak vannak a tudásodban. A kurzus és a hozzá tartozó plusz segítséggel (írott anyaggal és videóanyaggal) egy nyár alatt elképesztő fejlődést lehet elérni!

Ha arra vagy kíváncsi, hogy az én tanítási stílusom passzol-e hozzád, kérlek olvasd el a bemutatkozásomat és korábbi diákjaim véleményét. 

Miből fogunk tanulni?

A kurzus során Lénárt Gergely tananyagát fogjuk használni, ehhez minden diákom hozzáférést fog kapni a 2024. októberi vizsga végéig. Így nem kell külön tankönyvekre költened és össze-vissza forrásokból tanulni. Az anyag szerkesztésében és lektorálásában én is részt vettem, így jól ismerem azt. Gergővel évek óta dolgozunk együtt közeli munkakapcsolatban és barátságban. Az elmélethez a tankönyvet és a hozzá tartozó feladatsorokat fogjuk használni, a számolásokhoz pedig a nagyon részletesen kidolgozott számolási példatárból fogunk dolgozni. A feladatsorokban saját feladatok mellett megtalálod az összes korábbi (2005-2023) érettségi feladatot (ez a kurzus kezdetéig természetesen ki fog egészülni az idei érettségi feladatokkal és megoldásukkal), illetve a számolási példák részletes kidolgozását is. Így - ha valaki rendesen készül - a vizsgáig meg fogja csinálni  a valaha volt összes érettségi feladatot. Ez elengedhetetlen a biztos sikerhez.

A kurzusomra jelentkezők emellett extraként hozzáférést kapnak Lénárt Gergely online kurzusának komplett videóanyagához. Ez a 160 tanórás felkészítőjének teljes videóanyaga, a teljes elméleti és számolási anyagot lefedi (a videók meg lettek vágva/szerkesztve, ti már ezeket fogjátok megkapni a könnyebb felhasználhatóság érdekében). A videóanyag tematikusan, teljesen nulláról felépítve veszi át az egyes témaköröket, tehát remekül kiegészíti az óráinkat és lehetőséget ad az egyes témakörökben mélyebben elmélyedésre, személyre szabottan.

Igény esetén minden jelentkezőnek biztosítok betekintési lehetőséget a teljes írott anyagba, hogy ti magatok is lássátok, miből fogtok fogtok tanulni. Ha erre igényt tartasz, kérlek jelezd emailben (zomborimartin@kemiasz.hu).

A kurzuson felhasznált tananyag komplett értéke 30000 Ft.

Véleményem szerint ez a tananyag csomag a jelenleg elérhetők közül a legjobb és leginkább diákbarát, valamint pontosan az van benne (se több, se kevesebb), amit az érettségin tudnod kell, ezért ebből tanulunk.

Fontos, hogy a felhasznált tananyag a 2024-től érvényes követelményrendszernek teljes mértékben megfelel, így pontosan az lesz benne, amit az érettségin tudnod kell. 

Az anyagról további információkat Gergő honlapján találhatsz (ennek eléréséhez kattints a gombra):

Menetrend, tematika 

Az órák Zoomon keresztül, online lesznek, a részvételhez mikrofon és internet hozzáférés szükséges.

A tanfolyam július 8-án hétfőn kezdődik, hétfőnként és csütörtökönként 2x120 perces óráink lesznek 17:00 és 19:15 között.

Emellett a csoportok igényeinek megfelelően szoktam extra (ingyenes) konzultációs alkalmakat is tartani. A tervezett menetrendet és tematikát alább találod. Ezt azért osztom meg, hogy tudj előre tervezni az órák időpontjával kapcsolatban. Természetesen - a csoporttal egyeztetve - szükség esetén változtatunk az órák időpontján, amennyiben problémát jeleznek a diákjaim.

A tanfolyam díja és tartalma

A kurzus díja 72000 Ft (900 Ft/tanóra) július 2-ig jelentkezés esetén. Július 2. után 80000 Ft (1000 Ft/tanóra) A díjat átutalással (vagy kérés esetén készpénzben) tudod rendezni, az ehhez szükséges adatokat emailben fogja megkapni minden jelentkező.

Az első három héten minden jelentkező díjmentesen részt vehet. Azoknak, akik szeretnék folytatni a kurzust, csak a ponthatárok kihirdetése után (tehát július végén) kell majd rendezni a kurzus díját. Így azok is nyugodtan elköteleződéstől mentesen tudnak jelentkezni, akiknek a részvétele még a ponthatárok alakulásán múlik. 

A tanfolyam díja tartalmazza:

 • A 80 tanórát és az azokról készült felvételeket, órai vázlatokat
 • 30000 Ft értékű tananyagot, melynek részei:
 • Lénárt Gergely online kurzusának komplett videóanyaga
 • A felkészüléshez használt tankönyv
 • A tankönyvhöz tartozó gyakorló példatárak (amely egyebek mellett 2005. és 2023. között az korábbi érettségi példát tartalmazza témakörönként)
 • Részletesen kidolgozott számolási példatár, amely saját példák mellett az összes korábbi érettségi feladat részletes megoldását tartalmazza
 • A kurzushoz összeállított dolgozatok, azok megoldásai, egyéb kiegészítő segédanyagok
 • Próbaérettségi (kidolgozott megoldásokkal)

A tananyagokhoz a vizsga végéig kapsz korlátlan hozzáférést (2024 december 1.), hiszen az a cél, hogy olyan eredményt érj el, ami a sikeres felvételihez elegendő. Ha mégis, bármi oknál fogva ez nem sikerülne, akkor lehetséges hosszabbítást kérni (ennek pontos részleteiről a jelentkezőket időben tájékoztatom).

Jelentkezés menete

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz. A lakcím adatokra a számlázás miatt van szükségem, ezért kérem, hogy azt is add meg. A sikeres jelentkezésről visszaigazoló üzenetet fogsz kapni. Ha további kérdésed van, kérlek keress emailben vagy telefonon (zomborimartin@kemiasz.hu, +36205064266)!

Várok minden jelentkezőt szeretettel!

Jelentkezési űrlap