Miből tanulunk?

A csoportos felkészítőimen és magánóráim során Lénárt Gergely tananyagát fogjuk használni, ehhez minden diákom hozzáférést kap a közös munka végéig. Így nem kell külön tankönyvekre költened és össze-vissza forrásokból tanulni. Az anyag szerkesztésében és lektorálásában én is részt vettem, így jól ismerem azt. Gergővel évek óta dolgozunk együtt közeli munkakapcsolatban és barátságban. Az elmélethez tankönyv és hozzá tartozó feladatsorunk lesz, számolásokhoz pedig a nagyon alaposan kidolgozott számolási példatárat fogjuk használni. A feladatsorokban a saját feladatok mellett megtalálod az összes korábbi (2005-2023) érettségi feladatot, illetve a számolási példák részletes kidolgozását is. Így - ha valaki rendesen készül - a vizsgáig meg fogja csinálni a valaha volt összes érettségi feladatot. Ez elengedhetetlen a sikeres vizsgához. Véleményem szerint ez a tananyag csomag a jelenleg elérhetők közül a legjobb és leginkább diákbarát, valamint pontosan az van benne (se több, se kevesebb), amit az érettségin tudnod kell, ezért ebből tanulunk.

Fontos, hogy a felhasznált tananyag a 2024-től érvényes követelményrendszer alapján frissítésre kerül a nyár folyamán, így pontosan az lesz benne, amit az érettségin tudnod kell.

Az anyagról további információkat Gergő honlapján találhatsz (ennek eléréséhez kattints a gombra). Igény esetén a tananyagokhoz betekintési lehetőséget tudunk biztosítani.

Nagyon fontos számomra a rendszeres számonkérés, hogy követni tudjam, mennyire sikerült jól elsajátítani a diákoknak egy anyagrészt, ezek online tesztekkel és "klasszikus dolgozatokkal" történnek elsősorban, ezekhez is mutatok mintát, hogy tudd, mire számíts:

A felkészülést megkönnyítendő, összeállítottam rengeteg kiegészítő, összefoglaló "gyorstalpalót" az általam különösen problémásnak tartott anyagrészekből (amiket az érettségin is nagyon szeretnek visszakérni), a diákjaim természetesen ezekhez is hozzáférést kapnak. 

Ezekre is mutatok pár mintát:

Amennyiben szeretnél részletesebben betekinteni az anyagba vagy bármi kérdésed merül fel ezzel kapcsolatban, kérlek keress elérhetőségeim valamelyikén (zomborimartin@kemiasz.hu, +36205064266).