Intenzív online felkészítő kurzus a 2024. májusi vizsgára

A kurzusra még van lehetőség utólagosan becsatlakozni, a korábbi órák visszanézve pótolhatók.

Idén is szeretnék egy felkészülési lehetőséget adni azoknak a diákoknak, akik úgy érzik, hogy a felkészülés utolsó pár hónapjában szükségük van még egy extra lökésre.

Érdemes tovább olvasnod, ha:

 • Szükséged lenne egy alapos, rendszerező összefoglalásra az emelt érettségihez
 • Úgy érzed, hogy sehogy sem akar összeállni a kémia
 • Hiányosnak érzed a tudásod, akár az érettségi elméleti részében, akár számolások kapcsán
 • Úgy érzed, nem oldottál eddig elég gyakorló és érettségi feladatot
 • Szeretnél általános gondolkodási módszereket, trükköket tanulni, amik segíthetnek a vizsgán
 • Szeretnél az utolsó hónapokban a komplett elméleti és számolási anyag minden részletét tartalmazó jegyzetből, számolási példatárból és ezekhez kapcsolódó videóanyagból készülni
 • Esetleg csak később tervezel érettségizni, de már szeretnél most elkezdeni foglalkozni a kémiával.

A legfontosabb információk a tanfolyamomról:

 • A tanfolyam formája: online, Zoom felületen. 
 • A kurzus összesen 60 tanórás lesz, heti 1 x 4 tanórás alkalmak lesznek kedd délután 17:00-20:30 között (összesen hetente 180 perc + 2 x 15 perc szünet). 15 alkalommal fogunk találkozni összesen, február 6-án fogunk kezdeni.
 • A tanfolyam díja 54000 Ft (900 Ft/tanóra)
 • A résztvevők hozzáférést kapnak Lénárt Gergely komplett elméleti és számolási anyagához és online kurzusának videóanyagához, ezekről a linkeken részletesebben is olvashatsz. Ebből az anyagból akár teljesen önállóan is készülhetsz.
 • A kurzus során elméleti és számolási feladatmegoldásra koncentrálunk, de ennek kapcsán a teljes elméleti és számolási anyagot átvesszük és rendszerezzük. Emellett minden órán jutni fog idő a diákok részéről felmerülő kérdések átbeszélésére, konzultációra.
 • Az órákról felvétel fog készülni, tehát egy esetleges hiányzás esetén sem maradsz le.

Ha már ennyi alapján tudod, hogy jelentkezni szeretnél, az oldal alján találod a jelentkezési űrlapot. Az alábbiakban részletesen írok arról, mire számíthatsz a kurzuson, én mindenképp ajánlom, hogy olvasd végig. Akkor is, ha biztos vagy abban, hogy szeretnél jelentkezni.

Kinek érdemes jelentkeznie a felkészítőre?

A tanfolyamomat mindenkinek tudom ajánlani, aki 2024. májusában szeretne érettségizni és ehhez rendszerező összefoglalást szeretne kapni. Emellett várom szeretettel azokat is, akik csak 2024. októberében vagy későbbi időpontban szeretnének kémiából vizsgázni. Akkor is jelentkezz nyugodtan, hogy ha úgy érzed, komoly lyukak vannak a tudásodban. A kurzus és a hozzá tartozó plusz segítséggel (írott anyaggal és videóanyaggal) az utolsó hónapokban is lehet elképesztő fejlődést elérni!

Ha arra vagy kíváncsi, hogy az én tanítási stílusom passzol-e hozzád, kérlek olvasd el a bemutatkozásomat és korábbi diákjaim véleményét. 

Miből fogunk tanulni?

A kurzus során Lénárt Gergely tananyagát fogjuk használni, ehhez minden diákom hozzáférést fog kapni (egyéb extra költség nélkül természetesen) a 2024. májusi érettségi végéig. Így nem kell külön tankönyvekre költened és össze-vissza forrásokból tanulni. Az anyag szerkesztésében és lektorálásában én is részt vettem, így jól ismerem azt. Gergővel évek óta dolgozunk együtt közeli munkakapcsolatban és barátságban. Az elmélethez a tankönyvet és a hozzá tartozó feladatsorokat fogjuk használni, a számolásokhoz pedig a nagyon részletesen kidolgozott számolási példatárból fogunk dolgozni. A feladatsorokban saját feladatok mellett megtalálod az összes korábbi (2005-2023) érettségi feladatot, illetve a számolási példák részletes kidolgozását is. Így - ha valaki rendesen készül - a vizsgáig meg fogja csinálni  a valaha volt összes érettségi feladatot. Ez elengedhetetlen a biztos sikerhez.

Az intenzív kurzusomra jelentkezők emellett extraként hozzáférést kapnak Lénárt Gergely online kurzusának komplett videóanyagához. Ez a 160 tanórás felkészítőjének teljes videóanyaga, a teljes elméleti és számolási anyagot lefedi (a videók meg lettek vágva/szerkesztve, ti már ezeket fogjátok megkapni a könnyebb felhasználhatóság érdekében). A videóanyag tematikusan, teljesen nulláról felépítve veszi át az egyes témaköröket, tehát remekül kiegészíti az óráinkat és lehetőséget ad az egyes témakörökben mélyebben elmélyedésre, személyre szabottan.

Igény esetén minden jelentkezőnek biztosítok betekintési lehetőséget a teljes írott anyagba, hogy ti magatok is lássátok, miből fogtok fogtok tanulni. Ha erre ígényt tartasz, kérlek jelezd emailben (zomborimartin@kemiasz.hu).

Véleményem szerint ez a tananyag csomag a jelenleg elérhetők közül a legjobb és leginkább diákbarát, valamint pontosan az van benne (se több, se kevesebb), amit az érettségin tudnod kell, ezért ebből tanulunk.

Fontos, hogy a felhasznált tananyag a 2024-től érvényes követelményrendszer alapján frissítésre kerül a nyár folyamán, így pontosan az lesz benne, amit az érettségin tudnod kell. 

Az anyagról további információkat Gergő honlapján találhatsz (ennek eléréséhez kattints a gombra):

Menetrend, tematika 

A tanfolyam február 6-án (kedden) kezdődik, az órák 17:00-20:30 között lesznek minden héten

Az órák Zoomon keresztül, online lesznek, a részvételhez mikrofon és internet hozzáférés, illetve - lehetőség szerint - kamera szükséges.

Hetente 4x45 percben fogunk tehát találkozni (két 15 perces szünettel), összesen 15 alkalommal, így a teljes kurzus 60 tanórás lesz. Emellett a csoportok igényeinek megfelelően szoktam extra (ingyenes) konzultációs alkalmakat is tartani. A tervezett menetrendet és tematikát alább találod. Ezt azért osztom meg, hogy tudj előre tervezni az órák időpontjával kapcsolatban. Természetesen - a csoporttal egyeztetve - szükség esetén változtatunk az órák időpontján, amennyiben problémát jeleznek a diákjaim.

A tanfolyam díja és tartalma

A kurzus díja 54000 Ft (900 Ft/tanóra). A díjat átutalással (vagy kérés esetén készpénzben) tudod rendezni, az ehhez szükséges adatokat a jelentkezés visszaigazolása után küldöm emailben. A tanfolyam díja tartalmazza:

 • A 4 x 15 = 60 tanórát és az azokról készült felvételeket
 • Lénárt Gergely online kurzusának komplett videóanyagát
 • A felkészüléshez használt tankönyvet
 • A tankönyvhöz tartozó gyakorló példatárakat (amely egyebek mellett 2005. és 2023. között az korábbi érettségi példát tartalmazza témakörönként)
 • Részletesen kidolgozott számolási példatárat, amely saját példák mellett az összes korábbi érettségi feladat részletes megoldását tartalmazza
 • A kurzushoz összeállított dolgozatokat, azok megoldásait, egyéb kiegészítő segédanyagokat
 • Próbaérettségit (kidolgozott megoldásokkal)

A tananyagokhoz a vizsga végéig kapsz korlátlan hozzáférést (2024 július 1.), hiszen az a cél, hogy olyan eredményt érj el, ami a sikeres felvételihez elegendő. Ha mégis, bármi oknál fogva ez nem sikerülne, akkor lehetséges hosszabbítást kérni (ennek pontos részleteiről a jelentkezőket időben tájékoztatom).

Jelentkezés menete

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz. A lakcím adatokra a számlázás miatt van szükségem, ezért kérem, hogy azt is add meg. A sikeres jelentkezésről visszaigazoló emailt fogsz kapni. Ha további kérdésed van, kérlek keress emailben vagy telefonon (zomborimartin@kemiasz.hu, +36205064266)!

Várok minden jelentkezőt szeretettel!

Jelentkezési űrlap