Felkészítés a 2023. októberi vizsgára

A kurzus lezárult.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szervezünk Lénárt Gergely kollégámmal az októberi emelt kémia érettségire felkészítőket. Az általam tartott felkészítő az elméleti anyagra koncentrál, erről olvashatsz az alábbiakban részletesen. Az oldal alján találod a jelentkezési űrlapot, amennyiben szeretnél részt venni a kurzuson. Előtte mindenképp olvasd végig figyelmesen az alábbi információkat, hogy tudd, mire számíthatsz.

Amennyiben inkább olyan felkészítőn is szeretnél részt venni, aminél a központban a kémiai számolások vannak, Lénárt Gergő honlapján részletesebben tudsz róla olvasni és jelentkezni is itt tudsz:

A legjobb felkészülés érdekében ajánlom, hogy az elméleti és számolásos tanfolyamra egyaránt jelentkezz, hiszen a két kurzust úgy tervezzük meg, hogy egymással minél inkább összhangban legyenek és egymást kiegészítsék. De persze lehetőséged van csak az elméleti vagy csak a számolós felkészítőre jelentkezni. 

A tanfolyam jellege, felépítése, 

A felkészítőt online, Zoomon keresztül fogom tartani. Összesen 15 alkalommal fogunk találkozni, minden alkalom 4 tanórás lesz, tehát összesen 60 tanórát fogunk közösen dolgozni. Az órák során tüzetesen végigvesszük a komplett elméleti anyagot (általános, szervetlen és szerves kémia). Kezdetben - általános kémiából - egy elméleti alapozással fogunk kezdeni, ezen alapok birtokában a szervetlen kémiát feladatorientáltan vesszük át, külön hangsúlyt fektetve az érettségi típusfeladatok kigyakorlására és a zűrösebb írásbeli és szóbeli témakörök átismétlésére (pl. korrózióvédelem, alumíniumgyártás, stb.). Szerves kémiából szintén egy stabil elméleti alapot építünk ki (nevezéktan, izoméria, alapvető fizikai tulajdonságok hátterének megértése, szerves reakciótípusok), ezután mélyítjük a tudást, itt is a tipikus érettségi feladatokra és tételekre koncentrálva. Lehet félreérthetően fog hangozni, de a célom, hogy az októberi vizsgád elméleti része "minél unalmasabb" legyen számodra: ne találkozz olyan feladattal, amit nem gyakoroltunk ki alaposan.

Szeretném, hogy az órák minél interaktívabbak és hasznosabbak legyenek a résztvevők számára, tehát ne "csak előadásokra" számíts. Sőt, külön kérem a diákokat, hogy ne féljenek kérdezni, hozzák el a számukra problémás feladatokat, házikat, elméleti témaköröket az órára, ezek átbeszélésére mindig szakítunk időt (ha kell, akár órán kívül is). Ha szeretnél rólam több információhoz jutni, olvasd el jelentkezés előtt a bemutatkozómat és korábbi diákjaim véleményeit.

Gyakori kérdés, hogy visszanézhető-e az óra utólag. A válasz természetesen IGEN, minden óráról felvétel fog készülni, amit megosztok minden résztvevővel, így az esetleges hiányzók sem szenvednek hátrányt.

Kezdés, menetrend, tematika 

A tanfolyam július 14-én kezdődik, szeptemberig végéig péntek délutánonként 16:00 és 19:30 között lesz (4 x 45 perces tanórák, 2 szünettel). Az utolsó pár alkalmat szerda délutánonként 16:00-19:30 között fogjuk tartani (erre azért van  szükség, hogy ne ütközzön az időpont a számolásos kurzussal). Részletes menetrendet és tematikát alább találhatsz. A tematikában megtalálod az is, hogy a tananyagból melyik fejezetekkel fogunk foglalkozni terv szerint.

Mi a helyzet akkor, ha az idei ponthatároktól függ, hogy jövök-e a felkészítőre?

Tisztában vagyok vele, hogy ez sokaknak bizonytalanságot okoz, és nyilván nem érezném fairnek, ha feleslegesen fizetnél egy olyan felkészítőre, amiről aztán kiderül, hogy nincs rá szükséged. Ezért a kurzus első 3 alkalmát (július 14, 21 és 28-án) ingyenesen látogathatja minden jelentkező, akinek a felvételi eredménytől függ, hogy érettségizni fog-e októberben. 

Tananyag és hozzáférés

A felkészítőn Lénárt Gergely kollégám tananyagait fogjuk használni, amelyekhez minden résztvevő hozzáférést fog kapni az őszi vizsgáig: az elméleti anyaghoz értelemszerűen az általa írt tankönyv fejezetei és a hozzá tartozó feladatgyűjtemények lesznek számunkra a legfontosabbak. A tananyagokról részletesebben olvashatsz itt, és bele is kukucskálhatsz a jegyzet fejezeteibe.

A tanfolyam díja és tartalma

A kurzus komplett díja 42 000 Ft (700 Ft/tanóra). Fizetés átutalással lehetséges, amelyről minden esetben számlát kapsz. Az ár tartalmazza a 60 megtartott tanórán való részvételt, hozzáférést a felhasznált tananyagokhoz (tankönyv és feladatgyűjtemény) és az órákról készülő videófelvételeket is. 

Jelentkezés menete

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz. A lakcím adatokra a számlázás miatt van szükségem, ezért kérem, hogy azt is add meg. A sikeres jelentkezésről visszaigazoló emailt fogsz kapni. Ha további kérdésed van, kérlek keress emailben vagy telefonon (zomborimartin@kemiasz.hu, +36205064266)!