Tantermi felkészítés a 2024. májusi vizsgára

A kurzusra a jelentkezés lezárult, a jövő évi kurzusra az előzetes jelentkezés várhatóan júniusban indul!

Több év sikeres csoportos felkészítés után idén is indul tantermi felkészítő órám a 2024. májusi emelt szintű kémia érettségire. Alább részletesen olvashatsz a kurzusról, de röviden összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, hogy mire számíthatsz:

 • Az órákat Budapest belvárosában, a Pannon Kincstárban (Váci u. 47.) fogom tartani, élő, tantermi órák lesznek.
 • Három csoportba van lehetőséged jelentkezni, ezek időpontjai: hétfő 16:00-19:30, csütörtök 16:00-19:30, szombat 14:00-17:30. A csoportok létszáma kb. 25 fő lesz, ennyi diákkal még kényelmesen tudok együtt dolgozni.
 • A kurzus összesen 120 tanórás lesz, heti 1 x 4 tanórás alkalmak lesznek (összesen hetente 180 perc + 2 x 15 perc szünet), 30 alkalommal fogunk találkozni összesen, szeptember 18-i héten fogunk kezdeni.
 • A tanfolyam díja 109 000 Ft
 • Olyanok is nyugodtan jelenkezhetnek, akik még nem tanultak érdemben kémiát, a komplett elméleti és számolási anyagot át fogjuk venni alaposan.
 • A résztvevők hozzáférést kapnak Lénárt Gergely komplett elméleti és számolási anyagához, erről a linken részletesebben is olvashatsz
 • Az órákról felvétel fog készülni, tehát egy esetleges hiányzás esetén sem maradsz le semmiről.

Ha már ennyi alapján tudod, hogy jelentkezni szeretnél, az oldal alján találod a jelentkezési űrlapot. Az alábbiakban részletesen írok arról, mire számíthatsz a kurzuson, én mindenképp ajánlom, hogy olvasd végig. Akkor is, ha biztos vagy abban, hogy szeretnél jelentkezni.

Kinek érdemes jelentkeznie a felkészítőre?

A tanfolyamomat mindenkinek tudom ajánlani, aki 2024 májusában szeretne érettségizni, emellett várom szeretettel azokat is, akik csak 2024 októberében vagy későbbi időpontban szeretnének kémiából vizsgázni. Olyan kurzust szeretnék nyújtani a diákjaimnak, ahol kompromisszumok nélkül tudom őket az érettségire felkészíteni, akár teljesen nulláról indulnak, akár csak kiegészítésként, rendszerező jelleggel szeretnének járni. 

Én inkább az őszinteséget preferálom marketingszövegek helyett, így fontos, hogy tudd: a kémia érettségire felkészülés - így ez a tanfolyam is - kemény munkát és sok-sok tanulást igényel a részedről. Azt viszont meg tudom neked ígérni, hogy ha becsülettel végigcsinálod a kurzust, mindent megtanítok, amivel az emelt szintű érettségin találkozhatsz. Ráadásul egy egy olyan átfogó képet és gondolkodásmódot fogsz kapni a kémiáról -  akármilyen szintről is indulsz - ami segíteni fog elérni a kinézett "álomszakot" és az egyetemi évek során is hasznodra lesz. Ha jelentkezés előtt további információra lenne szükséged rólam és a korábbi munkámról, ajánlom, hogy nézd meg a honlapon a bemutatkozásomat, illetve korábbi diákjaim véleményeibe is olvass bele.

Miért élő órákat tartasz?

Nehéz lenne tagadni, hogy mostanában jelentős többségbe kerültek az online felkészítők és magánórák. Ez persze valamilyen szinten érthető is, mert sokszor kényelmesebb megoldásnak tűnhet utazás nélkül az otthon kényelméből tanulni. Ellenben nekem az a tapasztalatom, hogy sok diák kifejezetten igényli a személyes jelenlétet, és az élő órákat, a legkülönbözőbb okokból: hatékonyabban tud így tanulni, nem tud otthon nyugodt helyre elvonulni, nincs megfelelő internet hozzáférése, és így tovább. Ezeknek a tanulóknak szeretnék egy jó felkészülési lehetőséget adni. Ha úgy érzed, gondolkozol azon, hogy hasonló felkészítőre jelentkezz, kérlek, olvass tovább.

Én személy szerint imádok "klasszikus" tantermi órákat tartani, mert sokkal közvetlenebb kapcsolatom lehet így a diákjaimmal: bármikor tudok foglalkozni így a felmerülő kérdésekkel (akkor is, ha az adott diák félne magától megkérdezni, egy pillantásból is rögtön látszik, ha valaki elveszti a fonalat), több lehetőség van az egyéni gondokkal, nehézségekkel is törődni, sokkal interaktívabb és diákközpontúbb módon tudunk így együtt dolgozni. És végül: szeretem végigkövetni, ahogy a csoportjaim összetartó csapattá formálódnak a felkészítő alatt, eközben még új barátságok is születnek. 

Gyakori kérdés, hogy visszanézhető-e az óra utólag. A válasz IGEN, minden óráról felvétel fog készülni, amit megosztok minden résztvevővel, így az esetleges hiányzók sem szenvednek nagyobb hátrányt.

Emellett hiányzás esetén - ha a csoportlétszám megengedi - lehetőséget biztosítok arra, hogy másik időpontbeli párhuzamos csoportban pótold a kihagyott órát.

Miből fogunk tanulni?

A kurzus során Lénárt Gergely tananyagát fogjuk használni, ehhez minden diákom hozzáférést fog kapni (egyéb extra költség nélkül természetesen) a 2024. májusi érettségi végéig. Így nem kell külön tankönyvekre költened és össze-vissza forrásokból tanulni. Az anyag szerkesztésében és lektorálásában én is részt vettem, így jól ismerem azt. Gergővel évek óta dolgozunk együtt közeli munkakapcsolatban és barátságban. Az elmélethez tankönyv és hozzá tartozó feladatsorunk lesz, számolásokhoz pedig a nagyon alaposan kidolgozott számolási példatárat fogjuk használni. A feladatsorokban a saját feladatok mellett megtalálod az összes korábbi (2005-2023) érettségi feladatot, illetve a számolási példák részletes kidolgozását is. Így - ha valaki rendesen készül - a vizsgáig meg fogja csinálni  a valaha volt összes érettségi feladatot. Ez elengedhetetlen a sikeres vizsgához. Véleményem szerint ez a tananyag csomag a jelenleg elérhetők közül a legjobb és leginkább diákbarát, valamint pontosan az van benne (se több, se kevesebb), amit az érettségin tudnod kell, ezért ebből tanulunk.

Fontos, hogy a felhasznált tananyag a 2024-től érvényes követelményrendszer alapján frissítésre kerül a nyár folyamán, így pontosan az lesz benne, amit az érettségin tudnod kell. 

Az anyagról további információkat Gergő honlapján találhatsz (ennek eléréséhez kattints a gombra). Igény esetén a tananyagokhoz betekintési lehetőséget tudunk biztosítani.

A házi és órai feladatokon kívül rendszeresen megméretheted magadat tesztekkel, dolgozatokkal. Számomra nagyon fontos, hogy visszajelzést tudjak adni a diákoknak az aktuális tudásukról. A dolgozatok és tesztek az órák idején kívül történnek, kitöltésük nem kötelező, de nagyon erősen ajánlott a sikeres felkészülés érdekében (ez nem egy iskolai dolgozat, az a lényeg, hogy tanulj a hibáidból és kiderüljenek az erősségeid).

Kezdés, helyszín, menetrend, tematika 

A tanfolyam szeptember 18-i héten fog kezdődni, három csoportba tudsz jelentkezni:

 • hétfő 16:00-19:30
 • csütörtök 16:00-19:30
 • szombat 14:00-17:30

Az órák helyszíne Budapest belvárosában a Pannon Kincstár lesz:

Pannon Kincstár

1056 Budapest, Váci utca 47.

Térkép:

Hetente 4x45 percben fogunk tehát találkozni (két 15 perces szünettel), összesen 30 alkalommal, így a teljes kurzus 120 órás lesz. Emellett a csoportok igényeinek megfelelően szoktam extra (ingyenes) konzultációs alkalmakat is tartani. A tervezett menetrendet alább találod. A legfontosabb, hogy a tanfolyamot egy komoly elméleti (általános kémia) alapozással fogjuk kezdeni, mert ez véleményem szerint elengedhetetlen a számolások megértéséhez. A diákok többsége úgy jelentkezik hozzám, hogy a számolásokkal érzi, hogy igazán nagy nehézségei vannak. Ám a felkészülés közben sokszor kiderül ilyenkor, hogy valójában nem (csak) a számolásokkal van gondja, hanem az elméleti alapok hiányoznak (különösen kiütközik ez például a pH számolásos feladatoknál, egyensúlyoknál, elektrokémiánál), ezért így építettem fel a kurzust. 

A tanfolyam díja és tartalma

A kurzus díja 109 000 Ft. A díjat átutalással (vagy kérés esetén készpénzben) tudod rendezni, az ehhez szükséges adatokat a jelentkezés visszaigazolása után küldöm emailben. Kérés esetén kamatmentes részletfizetési lehetőséget tudok biztosítani, erről a jelentkezés visszaigazolása után szívesen adok további információt. A tanfolyam díja tartalmazza:

 • A 4 x 30 = 120 tantermi tanórát és az azokról készült felvételeket
 • A terembérlés költségeit
 • A felkészüléshez használt tankönyvet
 • A tankönyvhöz tartozó gyakorló példatárakat
 • Részletesen kidolgozott számolási példatárat, amely saját példák mellett az összes korábbi érettségi feladat megoldását tartalmazza
 • A kurzushoz összeállított dolgozatokat és azok megoldásait, egyéb kiegészítő segédanyagokat
 • Próbaérettségit (kidolgozott megoldásokkal)

A tananyagokhoz a vizsga végéig kapsz korlátlan hozzáférést (2024 július 1.), hiszen az a cél, hogy olyan eredményt érj el, ami a sikeres felvételihez elegendő. Ha mégis, bármi oknál fogva ez nem sikerülne, akkor lehetséges hosszabbítást kérni (ennek pontos részleteiről a jelentkezőket időben tájékoztatom).

Jelentkezés menete

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz. Az esetleges túljelentkezés vagy alacsony létszám miatt kérem, hogy jelöld meg, ha a kiválasztott időponton kívül más időpontban is részt tudnál venni órán. Természetesen azon fogok dolgozni, hogy mindenki a számára legjobb időpontban lévő csoportba tudjon járni és bízom benne, hogy minden meghirdetett csoport el fog tudni indulni. A lakcím adatokra a számlázás miatt van szükségem, ezért kérem, hogy azt is add meg. A sikeres jelentkezésről visszaigazoló emailt fogsz kapni. Ha további kérdésed van, kérlek keress emailben vagy telefonon (zomborimartin@kemiasz.hu, +36205064266)!

Jelentkezési űrlap